Announcement

Collapse
No announcement yet.

imagelist add masked problem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • imagelist add masked problem

    I have had problems getting the IMAGELIST ADD MASKED command to work. I am using a standard 24 x 24 , 4 bit depth copy icon with a light gray background

    Code:
    '-----make the imagelist and add the bitmap-----------
        GRAPHIC BITMAP LOAD "copy.bmp", 24, 24 TO ghBmp
        IMAGELIST NEW ICON 24, 24, 4, 1 TO hLst
        IMAGELIST ADD MASKED hLst,ghBmp,%LTGRAY TO result
    
    '-----show the image in the showscene routine-----------
        GRAPHIC CLEAR %RED
        GRAPHIC IMAGELIST (200,200), hLst, 1,0, %ILD_TRANSPARENT
    The result is a black 24 x 24 square.

    I even tried using the Windows Imagelist API with the same results. Anyone else had this problem? I am lost.

    Jim
    Attached Files
    Last edited by james klutho; 25 Sep 2009, 10:42 AM.

  • #2
    Take a look at this example.
    Attached Files
    Sincerely,

    Steve Rossell
    PowerBASIC Staff

    Comment


    • #3
      Thanks for your quick reply Steve. You got your reply in before I got my example attached. I see what overlays are used for now. I would like to make a suggestion that the help file explain this or maybe include your example in the help file.

      Thanks again Steve.

      Jim

      Comment


      • #4
        I will log your requests.
        Sincerely,

        Steve Rossell
        PowerBASIC Staff

        Comment

        Working...
        X