Announcement

Collapse
No announcement yet.

JK-IDE Version 2.0 including Visual Designer V 1.0

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Originally posted by Juergen Kuehlwein View Post
    Hi all,

    V 2.4.8.0 is online - Added a new feature and setup dialog for digital signing, please read "Digital Signing Dialog" in the help file. All executable files in the IDE are digitally signed now with my certificate. For signing compiled executables yourself you will need your own code signing certificate.

    JK

    Hey is it just me?
    Just downloaded the latest build tonight (november 2nd 2022). Starts fine, created a new VD project. click the VD button at the bottom and it shuts my PC down..
    Restarted and tried again... shut my pc down as soon as I hit the VD button.

    Comment


      Yip, happens here as well. Started a new VD file and clicked the VD at the button and instant shutdown.

      Comment


        I have no idea what is going on here, maybe it is related to digital signing - i don´t know. Attached (Jk_Vd.zip) is a version without digital signing. Please test and report, if this works as usual

        JK


        Jk_Vd.zip

        Comment


          Originally posted by Juergen Kuehlwein View Post
          I have no idea what is going on here, maybe it is related to digital signing - i don´t know. Attached (Jk_Vd.zip) is a version without digital signing. Please test and report, if this works as usual

          JK
          It does appear to be related to the digital signing
          using the signed Jk_Vd.exe starts a shutdown
          using the zip in previous post (unsigned Jk_Vd.exe) works as expected

          Comment


            Thanks Rod!

            @all,

            V 2.4.8.1 is online - when digitally signed the Visual Designer (Jk-Vd.exe) freaks out, so as a fix for now it remains unsigned, until a general fix for this problem is found. Sorry for the inconvenience

            JK

            Comment


              Kuehlwein

              Just downloaded JK-IDE, v2.4.8.0 according to the splash screen, and have some problem.
              JK-IDE does not find files in my private include folder. I have - under options - specified the path according to the help file.

              Secondly two dll files is missing from the installation archieve, but I found them in another program's installation folder.
              The files is MSVCR100.dll and MSVCP100.dll
              --

              Comment


                Hi Olav,

                the IDE´s edit component (Scintilla) depends on VC10 dlls, these files are not redistributable, that is i´m not allowed to include these files in my package - i don´t use or need an installer. Fortunately most of times these files are already present due to other programs, which include the VC10 runtime files during the installation process.

                Regarding the include folder problem could you please give more information e.g. the path of your folder and/or a screenshot of the Options Dialog and the like. You can drop me a mail at [email protected] for a personal and more private contact.

                JK

                Comment


                  Hi all,

                  V 2.4.8.2 is online - The Visual Designer (Jk-Vd.exe) is digitally signed now, and should work now as expected. It was indeed a quite stupid mistake somehow related to digital signing - please don´t ask ...

                  JK


                  Comment


                    Tried using the​ JK-VD on my multi monitor setup and I am not seeing any sort of palette to choose tools from. Just the basic canvas and a small rounded corner line in the upper left corner of my screen (#7).

                    I helps to explain my setup as it might be causing the issue... I have 7 total monitors --- 4x 24" monitors (#'s 1,2,7,5) @ 1920x1200 --- 1x 27" monitor (#3) @ 2560x1440 --- 1x 30" monitor (#6) @ 2560x1440 --- and finally 1x 21" monitor (#4) @ 1024x1280 (in portrait mode).

                    Monitor #7 is set as my "default" monitor, but #3 is mainly where I work (I like the task bar away from my main area).

                    The image below may help... the green sections represent dead-space where there is no monitor within the rectangular area bounding my desktop (e.g. space I cannot move the mouse).

                    Sorry, I had to ZIP the full size image it as the forum says the image dimensions are too large.

                    JK-VD_issue.zip




                    Click image for larger version  Name:	JK-VD_issue_small.jpg Views:	0 Size:	382.0 KB ID:	819779
                    Attached Files
                    <b>George W. Bleck</b>
                    <img src='http://www.blecktech.com/myemail.gif'>

                    Comment


                      George,

                      in my 2 monitor setup it works as expected. Obviously your very special arrangement of monitors makes it fail.

                      In general the Visual Designer screen should appear fullscreen on the same monitor, where the IDE is visible - did you try your other monitors?
                      You can get a menu to chose controls from by clicking the mouse wheel or F12, scrolling the mouse wheel should change to the next/previous control, ESC exits this mode, ALT + X exits the Visual Designer and the IDE gets visible again. Please read more in the help file: Visual Designer/JK_VD/...

                      If you still have trouble, drop me a mail at [email protected]. FYI i will be out all day and back tomorrow, it would be interesting to find out why it doesn´t work with your monitor setup.

                      JK

                      Comment


                        Hi Juergen,

                        a small defect:

                        - loaded source code
                        - Window Split State activated (F4)
                        - you work on the LEFT side
                        - click on the e.g. browser (ide lost focus)
                        - click on the RIGHT side of the ide (setfocus ide) and cursor is not on the right side but on the left side (last position known, not updated)

                        Comment


                          Hi Geōrgios,

                          SUB routine
                          GOSUB somelabel
                          ...
                          GOSUB somelabel
                          ...
                          somelabel:
                          RETURN
                          END SUB

                          <Alt+Enter> on the first GOSUB jump to second GOSUB not to the somelabel":"
                          <Alt+Enter> on the second GOSUB stay on the second GOSUB jump not to the somelabel":"

                          Comment


                            Hi all,

                            V 2.4.8.3 is online - this fixes the focus problem when activating the IDE in split window mode Denis reported

                            @Denis

                            sorry Denis ​i cannot reproduce, what you describe in your last post. The IDE explicitly looks for "somelabel:" (name of label + colon, space(s) between name of label and colon are not allowed)

                            JK

                            Comment


                              Ah that is the right case

                              SUB routine
                              GOSUB somelabel
                              ...
                              IF a THEN GOSUB somelabel: a = a: ITERATE DO
                              ...
                              somelabel:
                              RETURN
                              END SUB

                              ps: you could look for "somelabel:"+$CRLF

                              thank you

                              Comment


                                Ok Denis, i see and i´m going to fix it.

                                Comment


                                  Hi all,

                                  V 2.4.8.4 is online - jumping to a label could fail under certain circumstances, this is fixed now (thanks Denis)

                                  JK

                                  Comment


                                    Hi Juergen,
                                    are you sure that fix for 2.4.8.3 (post #331) works in the last version? (win7 not working?)

                                    Comment


                                      Hi Denis,

                                      i just tested with Win7 and Win10, in case of split windows the edit window clicked upon is activated, so for me it works. What is your exact problem - not working at all, or not working under certain circumstances?

                                      JK

                                      Comment


                                        Sorry, correct.

                                        It was even windows XP​. Win7/8/10 is working, XP/S03 is not.

                                        thank you

                                        Comment


                                          Never mind Denis!

                                          Your post got me testing again - and indeed i found small regions, where it doesn´t work as expected. I forgot to calculate client coordinates from screen coordinates in this case, so clicking right above the bottom of the edit window might not have done the right thing.

                                          V 2.4.8.5 - should fix this for good now, additionally you may use mouse xbuttons for page up and down.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X
                                          😀
                                          🥰
                                          🤢
                                          😎
                                          😡
                                          👍
                                          👎